Poslovni aranžman "Milk sana": Posao vrijedan 1,5 miliona KM

Bez autora
Dec 19 2011

Mljekara "Milk san" iz Sanskog Mosta udvostručila je proizvodne kapacitete nakon što je postignut sporazum s preduzećem "Vita milk" iz Prijedora o proizvodnji i pakovanju mlijeka i mliječnih proizvoda za tu kompaniju. Za partnere radit će proizvode i ambalažu, koju će oni potom distribuirati na tržište BiH. Radi se o proizvodnji jogurta, pavlake i sira. Ugovor, vrijedan milion i po maraka, potpisan je na 12 mjeseci. "Milk san" će partneru "Vita milk" isporučivati 5.000 litara mlijeka dnevno. Ovaj posao znači i otvaranje novih radnih mjesta. "Milk san" godišnje proizvede skoro dva miliona litara mlijeka i mliječnih prerađevina.

Poslovni aranžman "Milk sana": Posao vrijedan 1,5 miliona KMMljekara "Milk san" iz Sanskog Mosta udvostručila je proizvodne kapacitete nakon što je postignut sporazum s preduzećem "Vita milk" iz Prijedora o proizvodnji i pakovanju mlijeka i mliječnih proizvoda za tu kompaniju.

- Za naše partnere radit ćemo proizvode i ambalažu, koju će oni potom distribuirati na tržište BiH. Radi se o proizvodnji  jogurta, pavlake i sira - izjavio je Muhamed Kamerić, vlasnik "Milk sana".

On napominje da je ugovor, vrijedan milion i po maraka, potpisan na 12 mjeseci. "Milk san" će partneru "Vita milk" isporučivati 5.000 litara mlijeka dnevno.

Ovaj posao, prema Kamerićevim riječima, znači i otvaranje novih radnih mjesta.

"Milk san" godišnje proizvede skoro dva miliona litara mlijeka i mliječnih prerađevina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik